Bihary Péter

Termék találatok (0 darab)

Bihary Péter

1973-ban született Komlón. Még gyermekkorában Budapestre költözött családjával. A tanulmányai elvégzése után felszerelt a rendőrséghez, ahol több beosztásban is dolgozott egy évtizeden keresztül, így ezen időszak alatt tapasztaltak ihletik könyvei jórészét. Ezt követően egy évet töltött az egyesült államokban, majd visszatért Magyarországra és Liszt Ferenc repülőtér védelmi szolgálatánál helyezkedett el. 2015-ben kitelepült Németországba és azóta is Forbachban él családjával. Három leánygyermek édesapja. Az írással 2019-ben kezdett foglalkozni. Publikációi jelentek meg rendszeresen internetes fórumokon, és ezek sikere adta meg a kezdő lökést az első regényhez. 2020-ban jelent meg első könyve A veszett kutya. 2021-ben szerződött az álomgyár kiadóhoz, ahol immáron a negyedik könyve jelent meg.

„Író? talán. Egy családapa vagyok, egy gondolkodó ember, akinek kavarognak a gondolatok a fejében. Az, hogy leírom őket és könyv képében testet öltenek, nem munka számomra, hanem terápia.”  

A veszett kutya, A holtak arca sorozat, (Likvidált szerelem, Elrabolt jövő), és A falka már a kiadó gondozásában van. A Migránsok című regénye, két új könyvével együtt idén jelenik meg.

Díjak, jelölések:

-         Dugonics András irodalmi díj I. helyezett a szórakoztató irodalom

kategóriában. (Migránsok) 2021.

-         Etelka díj III. helyezett abszolút összesítésben. 2021.

Facebook oldala: https://www.facebook.com/aveszettkutya

Instagram oldala: @books.bihary

Rendezés:
Válassz egy rendezési módot