E-ink olvasók, amelyek támogatják az ePub-ot vagy a mobit

A legtöbb E-ink alapú olvasó az epub formátumot támogatja (pl.: Kobo, Nook, PocketBook, Hanlin, Bookeen...).

I .Hogyan olvashatok e-ink alapú készülékkel?

1. Regisztrálj az ekonyv.hu oldalon

2. A könyvek adatlapján a borító mellett van egy "Formátumok" felirat, ha itt az epubot is megtalálod, akkor az olvasódon is tudod olvasni a könyvet.

3. Vásárolj e-könyveket, és töltsd le őket "az én ekönyveim" menüpontból.

4. A letöltött e-könyveket töltsd fel e-könyvolvasódra USB kábellel.

E-Ink olvasók, amelyek a mobi formátumot támogatják (Kindle)

II. Ha olyan e-ink olvasóval rendelkezel, amely a mobi formátumot támogatja (pl. Kindle), a következőképpen tudsz könyveket olvasni:

1. Regisztrálj az ekonyv.hu oldalon

2. A könyvek adatlapján a borító mellett van egy "Formátumok" felirat, ha itt a mobit is megtalálod, akkor a Kindle-ön is tudod olvasni a könyvet.

3. A könyveket vásárlás után fel tudod rakni az e-könyv olvasódra USB kábelen keresztül. (Kindle esetében ha van hozzá e-mail címed és megadtad regisztrációkor, akkor a letöltött könyveket el tudod küldeni a megadott e-mail címen keresztül a készülékedre az én ekönyveim menüpontból.)

TIPP: Csaknem minden e-könyvhöz tartozik ingyenesen letölthető ízelítő, amivel tesztelni tudod a különböző formátumokat, és nem utolsó sorban beleolvashatsz a könyvekbe :) 

III. Küldés Kindle-re funkció használata:

Ha szeretnél a Kindle-ödre ekönyveket küldeni, megteheted "Profilom"/"Az én ekönyveim" menüpontból, amennyiben regisztrációnál megadtad, hogy Kindle-t használsz és a Kindle készüléked e-mail címét (1-4. pontban látható alább, hogyan keresheted ki) vagy "Profilom"/"Profil szerkesztése" menüpontban megadod azt. Ezen kívül az alábbi a teendő:  

1. Amazon.com-on belépsz a személyes menüben a "Content & Devices" menüpontba.

2. Kiválaszod a "Preferences" almenüpontot.

3. Kiválaszod a "Personal Document Settings" almenüpontot.

4. Itt a "Send-to-Kindle E-Mail Settings"-ben megnézed a készülékéhez tartozó Kindle e-mail címet. Ide kell majd küldenie a könyvet. A címnek kindle.com a végződése.

5. Utána az "Approved Personal Document E-mail List"-nél ha még nincs a listában, akkor az "Add a new approved e-mail address"-szel hozzáadod a kindle-noreply@ekonyv.hu e-mail címet, ezzel engedélyezed, hogy a címről könyvet küldhessünk a Kindle-re.

6. Ezekután a "Profilom"/"Az én ekönyveim" menüpontban a megvásárolt könyv alatt a "Küldés Kindle-re" gombot kell benyomnod.

7. Az "Amazon Kindle Support"tól kapsz egy e-mailt "Verify your Kindle document" tárggyal, ahol rá kell nyomni a "Verify request" gombra.

9. Ha ez megvan és be van kapcsolva a Wifi a Kindle készülékeden, akkor 1-2 percen belül rátöltődik a könyv automatikusan, olvashatóan.