Gyakori kérdések

Kindle olvasóm van, mi a teendő?

Jó hírünk van, az ekonyv.hu áruházban kapható könyvek nagy többsége a Kindle-re is letölthető. Ehhez a termékoldalon a „Mobi" formátumot kell választanod. Ha a regisztrációnál megadod, hogy Kindlet-t használsz, és megadtad számunkra a Kinde email címed, mi egyből továbbítjuk a Kindle fiókodba a megvásárolt könyvet. Ha a Kindle olvasód csatlakozik az internetre, máris látni fogod a könyvet. Tegyél egy próbát, és töltsél le bármely könyvből egy ingyenes ízelítőt.

Ha regisztrálsz az ekonyv.hu áruházba, megadhatod, hogy milyen típusú olvasó eszközt használsz. Amennyiben Kindle-t választottál, rögtön megjelenik egy mező, ahol begépelheted a Kindle email címed. Ezt azért add meg, mert így minden nálunk letöltött könyvet ide is elküldünk, tehát ahogy a Kindle olvasódat csatlakoztatod az internetre (Wifi vagy 3G) máris külön macera nélkül olvashatod a könyvet.

Milyen címről kapom az eKönyv Magyarország tartalmait a Kindle olvasómra?

Ahhoz, hogy tartalmat fogadhass tőlünk az olvasódra, az Amazonon engedélyezned kell az e-mailek fogadását erről a címről: kindle-noreply@ekonyv.hu

 

Ezt az Amazon fiókodban itt tudod beállítani: Manage your content and devices/Settings/Personal Document Settings/Add a new approved e-mail address

Melyik ekönyv formátumot válasszam?

Három különböző formátum közül választhatunk: PDF, ePUB és Mobi. Ha számítógépen, vagy nagyobb képernyővel rendelkező eszközön akarjuk a könyvet olvasni, ajánlott a PDF-et választani. Ha mobil eszközökön olvasunk (pl.: e-ink olvasó, tablet), jobb ha az ePUB formátumot választjuk. A Mobi formátumot kizárólag akkor válasszuk, ha Amazon Kindle e-könyv olvasónk van.

 

Az ekönyv formátumok kiválasztásánál következő fontos szempont, hogy a kiadó mely titkosítási módszert írta elő számunkra. Az ekonyv.hu oldalon kapható könyvek termékoldalán a titkosítás fajtáját minden esetben feltüntetjük.

 

Az Adobe DRM-mel titkosított könyvek esetében a PDF és az ePub a választható formátumok. Ezen file-ok olvasásához okvetlenül szükséges az Adobe által támogatott ekönyv olvasó eszköz (a készülék használati utasításának tartalmaznia kell, hogy arról van-e szó) vagy a számítógépre letölthető Adobe Digital Editions szoftver.

Amennyiben nem Adobe rendszerű az alkalmazott titkosítás, a PDF és az ePub mellett választhatjuk a Mobi formátumot is. Az utóbbi előnye, hogy az kompatibilis az Amazon Kindle olvasóval.

A termékoldalról letölthető ingyenes ízelítővel letesztelhető, hogy mely formátum a legkényelmesebb.

Az ekönyveket ki tudom nyomtatni, illetve tudom-e másolni?

Az ekönyvek titkosított file-ok de szabadon nyomtathatóak és másolhatóak. Ezen ekönyveket az enkriptált egyedi tranzakció azonosítónk és a vásárló nevének rögzítése a kötetben védi attól, hogy a tömeges másolással netán illetéktelen kezekbe kerüljenek. Ezúton is köszönjük a szerzők és kiadók nevében a támogatást, hogy a legális példányok terjesztésével nem élnek vissza vásárlóink.

Ha megveszek egy könyvet, azt továbbra is le tudom tölteni?

Az ekonyv.hu áruházba belépve, a felül megjelenő „az én ekönyveim" menüpontban minden megvásárolt ekönyv megtalálható, és utólag bármikor korlátlan példányban letölthető.

Az ekonyv.hu-n árusított könyveket tudom olvasni Apple iPhone-al vagy iPad-del?

A könyvek ezen eszközökön való olvasásához a Bluefire Reader olvasóprogramot ajánljuk.

 

A Blufire Reader telepítése és beállítása:

1. Telepítsd az olvasóprogramot az Ipad készülékedre. (Az alkalmazás ingyenesen elérhető az AppStore-ból)

2. Add meg Adobe ID azonosítódat. Ha nincsen Adobe azonosítód, hozz létre egy új fiókot. (A fiók létrehozása egy percet vesz igénybe)

3. Vásárolj könyveket PC-n keresztül, vagy közvetlenül iPad/iPhone készülékeddel.

4. Nyissd meg az ekonyv.hu webáruházat. Kattints a jobb felső sarokban az „én ekönyveim" menüpontra. A linkre kattintva a könyvek automatikusan letöltődnek a készülékedre és a Bluefire Readerrel olvashatóak.

Támogatjuk-e az Android operációs rendszert?

Az Android operációs rendszerrel működő e-könyv olvasó készülékeknél a Bluefire Reader olvasó programot ajánljuk, ami biztosítja az Adobe DRM-mel titkosított könyvek olvasását is.

 

Tapasztalataink szerint az alábbi eljárás működik az Android 2.2-es és magasabb verzióinál.

 

Gyors útmutató:

1. Töltsd le az Android-os készülékére a Blufire Reader olvasóprogramot

2. Hozd létre Adobe ID-at, ha nincs még. A regisztráció 1 percet vesz igénybe.

3. Állítsd be a Bluefire Reader olvasót az Adobe ID-nál

4. Regisztrálj és vásárolj az ekonyv.hu oldalon (sajnos még mobil készülékekre nincs optimalizálva, így könnyeb PC-ről vásárolni)

5. Android készülékén is regisztrálj az ekonyv.hu oldalra és kattints az „én ekönyveimre"-re a jobb felső sarokban.

6. Kattints a linkre a könyvek letöltéséhez. A könyvek automatikusan megnyílnak a Bluefire Reader olvasóban.

7. Ha a Bluefire Reader nem nyitja meg a linket, várj néhány másodpercet majd választd a „hivatkozás mentése" opciót. Ezután kattints az elmentett fájlra és a könyv megjelenik az olvasóban.

Kiadóként hogyan árusíthatok ekönyveket?

Az eKönyv Magyarország minden magyar kiadóval szívesen köt szerződést. Szerződéskötéshez kérjük, keresse kapcsolattartónkat az alábbi elérhetőségen:

Csordás Attila

csordas.attila@ekonyv.hu

Telefon: +36-1-323-3980

Szükség van speciális szoftverre az e-könyvek olvasásához?

Általában igen, legalábbis az epub és mobi formátumhoz, de ezek a szoftverek ingyenesen elérhetőek. Attól függően, hogy milyen eszközöd van, itt tájékozódhatsz róla, milyen szoftvert ajánlunk.

Milyen előnyei vannak az e-könyveknek?

A digitális tartalmak sok előnnyel járnak, ezekből talán az alábbiakat érdemes kiemeljük:

- Az e-könyvek rendszerint lényegesen olcsóbbak, mint a nyomtatott könyvek

- Lehetőség van keresni és jegyzetelni a szövegben

- Az olvasó készülékre több ezer könyvet lehet feltölteni, amik mindig veled lehetnek

- Minden nagyon egyszerű. A könyvek közötti válogatás, vásárlás, letöltés és olvasás. Néhány perc alatt megszerezhetsz egy új könyvet, még akkor is, ha éppen külföldi nyaraláson vagy.

Mit jelent az oldalszám a könyv adatlapján?

Mivel a különböző eszközök eltérő terjedelemben jelenítik meg az ekönyveket, sőt, a betűméret változtatása is terjedelemváltozást okoz, ezért amennyiben rendelkezésünkre áll, a könyv papírverziójának oldalszámát szoktuk megadni, ami jó viszonyítási alap. Ha nem áll rendelkezésre papírváltozat, akkor a kiadó által javasolt oldalszámot tüntetjük fel. 

Bármilyen egyéb kérdéseddel bátran fordulj ügyfélszolgálatunkhoz az ugyfelszolgalat@ekonyv.hu címen.