E-könyvek olvasása és hangoskönyvek hallgatása androidos készüléken

Az Android operációs rendszerrel működő eszközöknél a Google Play Books, a PocketBook - PDF, EPUB reader vagy a Lithium: EPUB Reader vagy a ReadEra ingyenes alkalmazásokat ajánljuk ekönyvekhez.

Gyors útmutató:

I. ekönyv

1. Töltsd le az Android-os készülékedre a PocketBook - PDF, EPUB reader, a ReadEra vagy a Lithium: EPUB Readeralkalmazást. Ha nem szeretnél külön alkalmazást telepíteni, a Google Play Books alkalmazás már előre telepítve van a legtöbb androidos készülékeken.

2. Regisztrálj az ekonyv.hu oldalon a böngészőben.

3. A könyvek adatlapján a borító mellett van egy "Formátumok" felirat, ha itt az epubot is megtalálod, akkor az eszközödön is tudod olvasni a könyvet.

4. Vásárolj e-könyveket és töltsd le őket "az én ekönyveim" menüpontból.

5. Alapbeállításként a Google Play Books kezeli az epub formátumot, de a másik három említett alkalmazás is megvizsgálja, milyen epub formátumú könyvek találhatóak az eszközön és azokkal is megnyithatóak. Ha a Google Play Books vagy az általad választott alkalmazás nem nyitja meg a linket, várj néhány másodpercet majd válaszd a „hivatkozás mentése" opciót. Ezután kattints az elmentett fájlra és a könyv megjelenik az olvasóban.

II. hangoskönyv

1. Regisztrálj az ekonyv.hu oldalon a böngészőben.

2. Hallgass bele a hangoskönyvbe.

3. Ha tetszik, vásárold meg, majd "az én hangoskönyveim" menüpontban tudod meghallgatni, kizárólag internet eléréssel a böngésződben.

4. Ha megvettél egy hangoskönyvet, a termékadatlapján is el tudod indítani a lejátszását az oldalunkon.